Firmy v kategorii Pekárny (9)
PEKAŘSTVÍ JAHŮDKA s.r.o. - ID 89520324 - NÁHLED ZÁZNAMU
Divišova 1102/8, Liberec, 460 01 Provozujeme pekárnu a cukrárnu Jahůdka.
Pekařství Obilka - regionální potraviny - ID 92697766 - GARANTOVANÝ ZÁZNAM
nám.T.G.M 2, Holice, 53401 Prodejna pečiva a mléka ze Statku Uhersko na náměstí v malebném centru Holic.
JAN PONDĚLÍK-PEKAŘSTVÍ A CUKRÁŘSTVÍ DVOREC s.r.o. - ID 98860406 - GARANTOVANÝ ZÁZNAM
U Trati 307, Nepomuk, 335 03 Jan Pondělík – pekařství a cukrářství Dvorec s.r.o. je rodinným podnikem založeným roku 1992 zabývajícím se výrobou a prodejem pekařských a cukrářských produktů. Pekařství a cukrářství se nachází v městečku Nepomuku – Dvorci zasazeném v blatenské pahorkatině v malebné krajině jihozápadních Čech. Ačkoliv byla společnost založena začátkem devadesátých let, její počátky sahají až do roku 1956, kdy její zakladatel – Jan Pondělík – začal pracovat v oboru cukrářském. V současné době vedou pekařství a cukrářství potomci tehdejšího zakladatele – jeho dva synové a dcera. Společnost provozuje dvě podnikové prodejny a své výrobky distribuuje po celé České republice. Aktuálně ve společnosti pracuje kolem 80 zaměstnanců. Společnosti byl udělen certifikát kvality FSSC 22000, zahrnující kompletní schéma certifikace pro systém bezpečnosti potravin a značka kvality KLASA na výrobek Linecké třené polomáčené s ovocnou náplní. DALŠÍ PRODEJNY:
Jan Mašek Pekařství s.r.o. - ID 91003183 - GARANTOVANÝ ZÁZNAM
Hlavní 726, Smržovka, 46851 Naše pekařství sídlí ve Smržovce v dolní části obce. Bylo založeno v roce 1992 a v současné době na výrobu toho nejkvalitnějšího chleba a pečiva dohlíží již pátá generace rodu Mašků. Jan Mašek st., který firmu zakládal se svým otcem se stále aktivně stará o správný chod firmy a určuje její správný směr. Výroba našeho pekařství je velmi bohatá, výsostné postavení má pravý kvasový chléb a vyhlášené máslové vánočky. Klademe velký důraz na správné vedení kvasu, které vede k tomu nejlepšímu chlebu s přirozenou chutí v regionu. V kamenné parní peci vzniká silná křupavá kůra, přirozená chuť a dlouhá trvanlivost, a to vše je hlavními důvody, proč je chléb tak žádaný. Spojili jsme generační zkušenosti a kvalitní suroviny, které pochází kromě České republiky i z ostatních koutů evropy, a díky tomu můžeme vyrábět pečivo té nejlepší kvality.
PARDUBICKÝ PERNÍK PAVEL JANOŠ - ID 89591673 - GARANTOVANÝ ZÁZNAM
Věry Junkové 306, Pardubice, 530 01 PARDUBICKÝ PERNÍK PAVEL JANOŠ Zdobíme s láskou. Máme již více než stoletou rodinnou tradici ve výrobi perníku a snažíme se dilat Vám naším perníekem co nejvitší radost.
Biopekárna Zemanka s.r.o. - ID 94914405 - GARANTOVANÝ ZÁZNAM
Oříkov 29, Sedlčany, 264 01 Jsme český výrobce sladkých bio sušenek a slaných bio krekrů. Naši provozovnu jsme založili v roce 2006 v malé obci Oříkov u Sedlčan ve Středních Čechách. Všechny naše produkty nesou označení bio, protože při výrobě používáme jen suroviny z kontrolovaného ekologického zemědělství. Naše bio výrobky neobsahují umělé ztužené tuky, bílý rafinovaný cukr, chemické konzervanty, umělá barviva ani aromata. Zajišťujeme velkoobchodní prodej bio kávy, čajů, vín i cidre.
TOMŠEJOVI s.r.o. - ID 93388295 - NÁHLED ZÁZNAMU
U Školky 415/1, Rohatec, 696 01 Začněme tím, že si povíme něco o Rohatci. Je důležitý. Jde o vesnici s cca tři a půl tisíci obyvateli (mrkněte na ofiko web), která se nachází v Jihomoravském kraji, na dohled od města Hodonín. Rohatec pro náhodného kolemjedoucího nijak nevybočuje z dlouhého seznamu podobných obcí na mapě Česka. Ale to PRRR. V Rohatci se v 21. století žije sice moderně, ale stále velmi komunitně a hlavně se dbá na dodržování tradic. Tomšejovi · Tomšejovi: Chleba jako umělecké dílo V Rohatci stále kvete lidové umění, hody patří mezi největší události roku a slaví se ve velkém včetně krojů, zábav a průvodů, pořádá se Fašank, Zabíjačky, důsledně se dodržují velikonoční tradice atd. A přesně do tohoto prostředí se jako druhá ze čtyř sester narodila Miroslava Tomšejová. Holka jako víno (pro tento kraj dokonalý příměr), která se svou sestrou a mamkou od sedmi let trávila čas nejraději v kuchyni a pekla koláče. Čtěte: Slovácké svatební koláčky Miroslavy Tomšejové si zamilovali i v Americe Peklo se hlavně pro účely svateb, a proto se také našim koláčům, které si však naši klienti hojně dávají k snídani, obědu jako zákusek nebo klidně večeři, říká svatební. To se vždycky jednou za čas sešly babky z Rohatce, dcery a vnučky a „šůlaly“ se koláčky. „Šůlat“ v překladu do srozumitelné češtiny znamená, že se poctivé kynuté těsto připravovalo ručně. A připravuje dodnes. Chce to cvik a hodně síly, ale chuť pak stojí za to. Strojová příprava těsta se nikdy neosvědčila a dokonce ani moderní stroje nedokáží šikovné ruce zkušené cukrářky nahradit. Miroslava Tomšejová pekla pro kamarády a známé koláče při svém hlavním zaměstnání v Kovomatu ve sklepě rodinného domu až do roku 1993. Právě tedy se rozhodla dát své pečící vášni průchod naplno a otevřela si cukrářkou živnost. Její životní láska se konečně stala jejím povoláním. Od té doby se toho hodně změnilo, až na produkty samotné. Všechny koláče od Tomšejů jsou připravované s láskou a péčí podle rodinného receptu starého víc než 80 let, a to z nejlepších, většinou lokálních surovin. Na ničem nám nezáleží víc než kvalitě a dokonalé chuti koláče, který se doslova rozplývá na jazyku. Ostatně, přečtěte si tento článek a dozvíte se trochu víc o tom, jak to děláme a proč jsou naše koláče oblíbené třeba až v Americe. Rok 2021: Přidáváme řemeslné pečivo Rok 2021 není jen dalším rokem s Covidem všude kolem, ale rokem inovací. Tedy alespoň pro nás. Po delší době testování totiž vypouštíme z naší řemeslné dílny do světa důležité novinky. Vedle poctivých kynutých koláčů nebo závinu pro vás nově pečeme poctivý řemeslný chléb a lahodný toustový chléb s máslem a mlékem. A věřte, že pouze u nich nezůstane. I v roce 2021 platí, že vámi objednané dobroty vám dovezeme naší žlutou střelou až domů.
Zdroj: Denik.cz
KREMO - ID 96228144 - NÁHLED ZÁZNAMU
Květná 287, Staré Město pod Sněžníkem, 788 32 Staroměstská máslová trubička vyráběna poctivě tradičním způsobem Nejdříve jsem trubičky pekla pro sebe a známé. Když mě ale oslovily z nedaleké pekárny, rozhodla jsem se trubičkami zabývat profesionálně. Samozejmě to znamenalo vybudovat technické zázemí pro výrobu ve větším. Od té doby se toho mnoho změnilo. Máme dvě výrobny, cukrárnu a přibližně 30 zaměstnanců. Rozvážíme na více jak 100 velkoobchodních míst. Ovšem jediné, co se nezměnilo je naše Staroměstská máslová trubička, která je stejná jako před více než 25 lety, kdy jsem s výrobou začala. Olga Gřundělová POBOČKA: KREMO - Branná č. 3, 788 25 Branná
Přehled kategorií
Novinky
Prodloužení těžby uhlí v OKD je podle odborníků dobrým krokem. Těžba je nyní zisková, uhlí zároveň může pomoci se současnou energetickou krizí při nedostatku plynu. Zároveň ale dodávají, že by mělo jít jen o dočasné řešení. Ve čtvrtek ministr financí a předseda představenstva OKD potvrdili, že společnost bude těžit uhlí minimálně do konce roku 2023.
OKD prodlouží těžbu uhlí do konce roku 2023, o prodloužení až do roku 2025 se teprve rozhodne, a to nejspíš v první polovině příštího roku. Půjde ale pouze o pokračování těžby v dole ČSM. Ve čtvrtek to na tiskové konferenci uvedli zástupci firmy a ministerstva financí, které je skrze firmu Prisko vlastníkem OKD.
S prvním červencovým dnem skončí platnost starších druhů českých bankovek vydávaných v letech 1995 až 1999. Nejsnáze se poznají podle šíře kovového proužku. Obchody je sice přijímat přestanou, další dva roky je ale ještě půjde vyměnit na pobočkách bank.
Další novinky »