
Popis společnosti
učební obory pro žáky po ukončení ZŠ - denní studium - ŠVP cukrář - cukrovinkář (RVP 29-54-H/01 Cukrář) - ŠVP kuchař (RVP 65-51-H/01 Kuchař - číšník) - ŠVP kuchař - číšník (RVP 65-51-H/01 Kuchař - číšník) nástavbové studium - pro vyučené žáky a uchazeče - dvouleté denní studium a nově tříleté DÁLKOVÉ studium - ŠVP podnikání (RVP 64-41-L/51 Podnikání) Střední odborné učiliště potravinářské poskytuje žákům v jednom areálu teoretické i praktické vyučování. Stravování žáků probíhá ve vlastní školní jídelně. SOUp má i vlastní domov mládeže. Historie Střední odborné učiliště potravinářské vzniklo v roce 1979 místo zemědělského učiliště jako učiliště Čokoládoven. Od roku 1991 je SOUp zřizováno Středočeským krajem jako jeho příspěvková organizace. SOUp sídlí ve vlastním areálu, který zahrnuje budovu ředitelství a dílen, kde probíhá praktické vyučování učebního oboru cukrář, a je zde cvičná kuchyňka, kterou brzy čeká radikální modernizace, budovu školního stravování, ve které probíhá praktická výuka učebního oboru kuchař, kuchař číšník a domov mládeže. Teoretická výuka probíká v nové moderní budově školy. SOUp se po celou dobu své historie zabývá přípravou budoucích profesionálů v potravinářských oborech. Kromě klasické přípravy nabízí svým žákům všech oborů i různé rozšiřující kurzy - barmanský kurz, kurz studené kuchyně, kurz kávy. S novými trendy v potravinářských profesích se mohou žáci seznámit na tuzemských, ale i zahraničních výstavách. Obor CUKRÁŘ - CUKROVINKÁŘ navazuje na původní obor Cukrovinkář a tak se naši žáci učí vyrábět nejen klasické cukrářské výrobky, ale umí zpracovávat čokoládovou hmotu na figurky, dezerty a pralinky, kandytovou hmotu na cucavé bonbony, umí želé bonbony a dražované sladkosti. Žáci oboru KUCHAŘ se naučí připravovat pokrmy české i zahraniční kuchyně a seznamují se s pravidly stolničení. Praxe probíhá v SOUp a na smluvních pracovištích v hotelech i restauracích. Žáci oboru KUCHAŘ - ČÍŠNÍK se učí nejen připravovat pokrmy, ale tyto pokrmy i servírovat v souladu s pravidly profesionální obsluhy. Praxe probíhá částečně v SOUp, částečně na smluvních pracovištích. Nástavbové studium PODNIKÁNÍ je určeno pro žáky a uchazeče po vyučení a výuka je zaměřena na ekonomické a všeobecně vzdělávací předměty tak, aby žáci byli připraveni ke složení maturitní zkoušky.
Klíčová slova
Kategorie
Kontaktní údaje
Šenflukova 220, Jílové u Prahy, 254 01
Web
www.soupjilove.cz
Kontaktní osoba
Bc. Iveta Martinů – pověřená řízením
Telefonický kontakt
241950776
241950409
soupotravin@cbox.cz
Sociální sítě
.